
Menu
Restaurant de Baron van Ede is een toonaangevend culinair juweeltje in Ede. Met een combinatie van uitstekende gastvrijheid, smaakvolle gerechten en een sfeervolle ambiance bieden wij u een onvergetelijke culinaire ervaring. De menukaart is een meesterwerk van verfijnde smaken, met zorgvuldig samengestelde gerechten bereid met verse en lokale ingrediënten. Onze keukenbrigade tilt de klassieke gerechten naar een hoger niveau met innovatieve twist en creatieve presentaties. Of U nu komt voor een intiem diner, een zakelijke bijeenkomst of een speciale gelegenheid, Restaurant de Baron van Ede staat garant voor een ongeëvenaarde gastronomische reis die al uw zintuigen zal prikkelen.
Diner
Lekker vooraf
Breekbrood
Huisgemaakte boter | Huisgemaakte mayonaise
€ 5,75
Oesters
Per stuk
€ 3,75
Pata Negra
24 maanden gerijpte, dungesneden Ibérico-ham
Truffelmayonaise | Cornichons | Toast
€ 15,00
Soepen
Wisselende soep van de dag
Dagvers bereid
€ 8,00
Bisque van kreeft
Tijger gamba
€ 15,00
Voorgerechten
Ceviche op Peruaanse wijze
Kingfish | Koriander | Tijgermelk
€ 13,50
Beef Tataki
Oestersaus | Sojabonen | Krokante ui
€ 13,50
Gegrilde witlof
Soya | Zwarte bonen puree
€ 12,00
Vistrio
Gerookte Zalm | Gerookte Paling | Garnalen
€ 13,50
Sashimi van Coquille
Gember | Wasabi | Soya
€ 15,00
Rundercarpaccio
Parmezaanse kaas | Pijnboompitten | Kappertjes | Rucola | Balsamico
Truffelmayonaise of Pesto
Normaal
€ 13,00
XXL
€ 20,00
Steak tartaar
Mes gesneden van de ossenhaas | Klassiek bereid | Sjalot | Eierdooier |
Brioche
€ 16,00
Proef de Baron | 2 pers.
Geen keuze kunnen maken? Proef verschillende voorgerechtjes
€ 36,00
Hoofdgerechten
Bij alle hoofdgerechten serveren wij groente garnituur op bord en aardappel garnituur op tafel.
Risotto Milanese
Parmezaanse kaas | Bieslook
€ 22,50
Mediteraanse bloemkool
Hummus | Granaatappel | Chimichuri | Soya
€ 21,50
Ovengegaarde kabeljauw
Seizoensgroente | Aardappelmousseline | Beurre blanc
€ 23,5
Sliptong
Klassiek bereid in roomboter | Friet | Seizoensgroente | Aardappelmousseline
€ 28,50
Krokante Zalm
Pesto | Puree van bloemkool en kokos
€ 23,5
Rode Mul
Op de huid gebakken | Parmezaanse kaas | Risotto
€ 28,5
Varkenshaas
Saus van Morieljes | Aardappelmousseline | Seizoensgroenten
€ 22,50
Op karkas gegaarde kwartel
Spek | Champignons | Pijnboompitten | Couscous met groente
€ 23,50
Surf & turf
Tournedos black angus | Gamba’s | Jus de veau | Bisque
€ 35,00
Tournedos (black angus) 200 gram
Jus de veau | Aardappelmousseline | Seizoensgroente
€ 35,00
Lamsrack
Jus de veau | pistache | Paddenstoelenrisotto
€ 34,50
Geconfijte eendenbout
Couscous | Jus van mandarijn | Crumble van pistache
€ 27,50
Extra portie friet met mayonaise
€ 4
Portie friet met truffelmayonaise en parmezaan
€ 5
Specials & supplementen
Chateau Briand black angus | 2 pers.
Dubbele tournedos uit één stuk gebakken.
€ 70,00
Noordzeetong
Klassiek bereid in roomboter
€ 45,00
Zwezerik
€ 9,50
Groene salade
€ 4,50
Nagerechten
Limoncello Tartelette
Limocello | Roomkaas | ijs
€ 11,50
Creme Brûlée
Franse klassieker | ijs
€ 9,50
Crêpe Suzette
Flinterdunne crêpe | Bolletje ijs | Sinaasappel
€ 9,50
Dame blanche
Vanille-ijs | Crumble | Pure chocolade
€ 9,50
Cheesecake van Hazelnoot
Chocolade Crumble | Kletskop | ijs
€ 9,50
Kaas plateau
5 nationale / internationale kazen
Noten-rozijnenbrood| honing | Noten | Vijgenchutney
€ 15,00
Dessertwijn
Pedro Ximenez Nectar Jerez Xeres Sherry
Perfecte afsluiter van een rijke maaltijd, combineert uitstekend met blauwe kaas
of vol zoete dessert. Een krachtige en volle zoete sherry met de smaak van
rozijnen en zongedroogde vijgen.
€ 8,50
Poggio Moscato d’Asti
Licht sprankelend, rijp wit fruit, met een afdronk van abrikoos en zoete amandel
€ 8,50
Koffie's
Irish coffee
Ierse whiskey | Basterd suiker | Koffie | Lobbige room
€ 9,00
Spanish coffee
Tia maria of likeur 43 | Koffie | Lobbige room
€ 9,00
French coffee
Grand marnier | Koffie | Lobbige room
€ 9,00
Italian coffee
Amaretto | Koffie | Lobbige room
€ 9,00
Cocktails
Espresso Martini
€ 9,50
Pornstar Martini
€ 9,50
Limoncello Fizz
€ 9,50
Aperol Spritz
€ 9,50